Koper & brons Onno ter Kuile

Op voorraad
Levertijd: 3 dag(en)

Beschrijving

Catalogi van de verzameling kunstnijverheid van het Rijksmuseum te Amsterdam. Redacteur A.L. den Blaauwen. Staatsuitgeverij 's-Gravenhage.


Eén van de elementen uit de doelstelling van het Rijksmuseum is het toegankelijk maken van de collecties. Met toegankelijk wordt bedoeld, in fysieke zin, dus dat de voorwerpen te aanschouwen zijn, en in geestelijke zin, dus dat informatie over de voorwerpen verschaft wordt. Van de collectie koperen en bronzen voorwerpen van het Rijksmuseum is het kwalitatief belangrijkste deel in de vaste opstelling opegenomen, terwijl het overige deel zich in depot bevindt. De wetenschappelijke bewerking van de collectie, ten behoeve deze catalogus, heeft er toe geleid, dat meer ruimte in de vaste opstelling beschikbaar is gemaakt voor koperen en bronzen voorwerpen, zodat de fysieke toegankelijkheid vergroot is. De geestelijke toegankelijkheid van de gehele collectie is, met de thans voor ons liggende catalogus, gewaarborgd. Bovendien vormt deze catalogus een welkome uitbreiding van het zeer schaarse aantal Nederlandse publicaties op het gebied van bronzen en koperen voorwerpen


Bijzonder triest, dat het door het plotselinge overlijden van Onno ter Kuile, in januari 1986, niet gegeven was de definitieve neerslag van zijn arbeid te mogen aanschouwen.

Extra productinformatie

Cover
Linnen hardcover
Illustraties
Zwart/wit
Nieuw / folie / gelezen
Gelezen
Jaar
1986
Aantal pagina's
381
Taal / talen
Nederlands